Posouzení možnosti rekonstrukce a nové výstavby mateřské školy v Blažovicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá stanovením a posouzením nákladů na rekonstrukci a výstavbu mateřské školy v obci Blažovice, která se nachází v Jihomoravském kraji v okrese Brno-venkov. Pro posouzení kompletních nákladů byly vybrány dvě varianty řešení. První varianta obsahuje podmínku zachování stávajícího objektu s následnou rekonstrukcí a modernizací objektu v takovém rozsahu, aby bylo možno objekt i nadále využívat k provozování mateřské školy. Náklady na rekonstrukci jsou stanoveny za využití položkového rozpočtu sestaveného dle projektové dokumentace skutečného stavu. Druhá varianta počítá s odstranění stávajícího objektu a vybudování kompletně nového objektu mateřské školy. V druhé variantě jsou rozpočty provedeny pomocí rozpočtových ukazatelů v kombinaci s položkovým rozpočtem. V závěru je provedeno posouzení výsledků zmíněných variant.
The master´s thesis deals with the determination and assessment of the complete costs of reconstruction and renovation of kindergarten in the village Blažovice, located in Brno – venkov, in the South Moravian Region. Two options were chosen to assess the complete costs. The first option contains the condition of preserving the existing building with subsequent reconstruction or modernization of the building to such an extent that the building can continue to be used for the operation of the kindergarten. The costs of reconstruction are determined using the itemized budget compiled according to the project documentation of the actual state. The second option contains the demolition and the construction of a completely new building of kindergarten. In the second option, budgets are implemented by using budget indicators combined with an itemized budget. In the end, the results of the mentioned variants are evaluated.
Description
Citation
ČTVRTEČKOVÁ, L. Posouzení možnosti rekonstrukce a nové výstavby mateřské školy v Blažovicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Milada Komosná, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma: Posouzení možnosti rekonstrukce a nové výstavby mateřské školy v Blažovicích. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala zodpovědně. Na otázky komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponentky závěrečné práce odpověděla jasně. doc. Ing. arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc., položil otázku: Zkoumala jste i historii předmětného objektu? doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. položila otázku: Jaký byl rozdíl mezi obestavěný prostorem vypočítaným v diplomové práce a přepočítaným obestavěným prostorem? Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci obhájila. Obhajoba: A
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO