Urbanisticko – architektonická studie areálu pro šetrný turismus Strachotín

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Táto diplomová práca je zameraná na urbanistické riešenie vybraného územia v obci Strachotín a architektonický návrh objektu zasadeného v danej lokalite. Cieľom návrhu je prepojiť objekt s ohľadom na okolitú krajinu a turisticky zatraktívniť lokalitu v okolí severného brehu nádrží Nové Mlýny. Koncept návrhu je postavený na modulárnom usporiadaní jednotlivých častí objektu. Funkčné rozdelenie predstavuje hotel, wellness, reštaurácia a výroba kozmetiky.
This diploma thesis is focused on the urban design of the selected area in the village Strachotín and the architectural design of the building in the given locality. The aim of the proposal is to connect the building with regard to the surrounding landscape and to make the locality more attractive to tourists around the northern shore of Nové Mlýny reservoirs. The design concept is based on the modular arrangement of the individual parts of the object. Functional layout is represented by a hotel, wellness, restaurant and cosmetics production.
Description
Citation
PANÁČKOVÁ, M. Urbanisticko – architektonická studie areálu pro šetrný turismus Strachotín [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Branislav Puškár, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdenka Lhotáková, CSc. (člen) doc. Ing. arch. Ľúbica Selcová, Ph.D. (člen) Ing. arch. Antonín Hladík (člen) Ing. arch. Pavel Rada (člen)
Date of acceptance
2019-05-27
Defence
Studentka prezentovala návrh projektu DP. Byly přečteny posudky a studentka dostatečně zodpověděla položené otázky. Doc. Puškár se dotázal na provoz restaurace a křížení příjmu potravin a odvozu odpadu. Další otázka spočívala v řešení bezbariérovosti. Doc. Puškár poukázal na drobné nedostatky řešení provozu hotelu, wellness a restaurace. Studentka na položené otázky odpověděla dostatečně. Doc. Lhotáková komentovala provoz venkovních saun. Dotázala se na naplňování bazénu vodou. Studentka uspokojivě odpověděla. Arch. Hladík komentoval dopravní řešení provozů - možnost předjetí před recepci není dořešeno. Doc. Selcová znovu komentovala vstup do recepce. Další dotaz byl směřován na možnost návštěvníků vystupovat z pokojů do volného prostoru. Studentka věcně reagovala. Komise pozitivně komentovala osazení objektu do terénu. Arch. Rada komentoval umístění a návrh úklidových místností, skladů prádla a požární únikové cesty.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO