DC/DC měnič pro záložní zdroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem DC/DC měniče určeného pro nabíjení superkapacitorů ze zdroje napětí 36 V a následnou zpětnou transformaci napětí ze superkapacitorů na požadovanou výstupní hodnotu. V diplomové práci jsou uvedeny a popsány návrhy snižujícího a zvyšujícího DC/DC měniče včetně schémat zapojení a výpočtů jednotlivých součástek. Dále v textu jsou uvedeny potřebné výpočty superkapacitorů pro splnění podmínky energie 10Wh a balanceru napětí na kondenzátorech. Kompletně navržené zařízení bude sestaveno a odzkoušeno na superkapacitorech s nižší energií.
This thesis deals with the design of a DC/DC converter designed for charging supercapacitors from the 36 V voltage source and consequent back transformation of supercapacitors voltage to the required output voltage. In the thesis the designs of decreasing and increasing DC/DC converters including schematics and calculations of individual components are presented and described. The calculations necessary for the supercapacitors to meet the 10Wh energy condition and the voltage balancer on the capacitors are given below. Completely designed equipment will be assembled and tested on supercapacitors with lower energy.
Description
Citation
ELIÁŠ, M. DC/DC měnič pro záložní zdroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vilém Kledrowetz, Ph.D. (člen) doc. Ing. Arnošt Bajer, CSc. (člen) Ing. Martin Buršík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-05
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise. - jak se bude lišit vybíjecí křivka superkapacitoru oproti akumulátoru ? - měření zvlnění ná výstupu měniče - formální připomínky k obsahu práce
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO