Tvorba portfolia investičního fondu kolektiního investování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na výběr akciových titulů na základě fundamentální analýzy. V teoretické části je vysvětlena struktura investičního fondu a fond kolektivního investování v soudobých podmínkách České republiky a seznámení se současnou situací na kapitálovém trhu. V praktické části jsou vybrané akciové tituly analyzovány pomocí metod mezipodnikového srovnávání a bankrotního modelu. V závěru je vlastní návrh na zlepšení struktury portfolia pro management fondy.
This bachelor thesis is focused on the selection of stocks based on a fundamental analysis. In the theoretical part is explained the structure of the investment fund, the collective investment fund in the current conditions of the Czech Republic and the current situation of the capital market. The selected stocks are analyzed by using intercompany comparation and bankruptcy model. In the end of the bachelor thesis is a portfolio recommendation created for the management of a collective investment fund.
Description
Citation
NGUYEN, T. Tvorba portfolia investičního fondu kolektiního investování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Lea Kubíčková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Josef Veselý, CSc. (člen) Ing. Jaroslav Krejčíř, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-14
Defence
Prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. Uvažovala jste o změně portfolia za současné situace obchodní války mezi USA a Čínou (cla)? odpovězeno Ing. Jaroslav Krejčíř, Ph.D. Jaká by byla výnosnost Vámi navrhovaného investičního fondu? odpovězeno Jaký postoj k riziku má tento fond? odpovězeno Ing. Jan Pěta, Ph.D. Mají všechny společnosti uvažované v portfoliu stejný typ legislativy účetní závěrky? odpovězeno Vysvětlete zadluženost splečnosti Alphabet 200 % (viz prezentace). odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO