Návrh štíhlé výroby a její implementace do podmínek provozu při uplatnění digitalizace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na návrh štíhlé výroby a její implementaci za pomocí digitalizace v podniku Fatra, a.s. Napajedla. Dílčím cílem práce je analýza funkcí, výhod a významu systému MES ve společnosti. Nejprve bude představena společnost, její výrobní portfolio a organizační struktura. V analytické části práce dojde k charakteristice výrobního procesu a analýze současného stavu výroby ve vybraném úseku. Praktická část se zaměří na optimalizaci výroby za pomocí digitálních výstupů. Práce obsahuje návrh, který přispívá ke zvýšení efektivity v daném úseku výroby.
The bachelor thesis is focused on design of lean production and its implementation by means of digitization in Fatra, a.s. Napajedla. The partial goal of the thesis is to analyze the functions, advantages and importance of the MES system in the company. First, the company, its production portfolio and organizational structure will be introduced. In the analytical part of the thesis, the production process and the current state of production in the selected section will be characterized. The practical part will focus on optimizing production using digital outputs. The thesis contains a proposal that contributes to increase of efficiency in the given production section.
Description
Citation
ŠMÍD, V. Návrh štíhlé výroby a její implementace do podmínek provozu při uplatnění digitalizace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika a procesní management
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) Ing. Pavel Holek (místopředseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Bartošek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-18
Defence
otázky oponenta - zodpovězeno v plném rozsahu prof. Koráb: Uvědomujete si, jaký je cíl vaší bakalářské práce? - zodpovězeno částečně Ing. Bartošek: Jaká kritéria optimalizace byla vybrána? - zodpovězeno v plném rozsahu Ing. Bartošek: V práci uvádíte, že "proběhlo hodnocení, ze kterého je patrné, že tyto hodnoty jsou špatně". Zajímalo by mě, podle čeho hodnocení proběhlo a s čím byly tyto hodnoty srovnávány? - zodpovězeno částečně
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO