Optimalizace daňové povinnosti fyzických osob dosahujících příjmů ze sdílené ekonomiky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce na téma „Optimalizace daňové povinnosti fyzických osob s příjmy ze sdílené ekonomiky“ se zabývá velmi aktuálním tématem. Pojednává o příjmech z provozování této činnosti a zdaňování těchto příjmů. V příloze dále specifikuje tento netradiční model ekonomiky, kde především mladí lidé preferují využívání služeb sdílené ekonomiky, nejčastěji v oblastech cestovního ruchu nebo oblasti finanční. Práce dále vymezuje základní pojmy související se zdaněním příjmů fyzických osob v podmínkách České Republiky spolu s návrhy a doporučením v praktické části.
The bachelor’s thesis „Tax Burden Optimization of Individuals with Incomes from Sharing Economy“ is focused on very current topic. Specifies this unusual model of the economy, where especially young people in particular prefer to use the services of a shared economy, most often in tourism or financial areas. The Goal is the optimization of tax liability of Individuals. Theoretical part contains information required for tax optimization of the Individual’s income presented in practical part.
Description
Citation
HLŮŠKOVÁ, K. Optimalizace daňové povinnosti fyzických osob dosahujících příjmů ze sdílené ekonomiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (předseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (místopředseda) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (člen) Ing. Monika Hodinková, Ph.D. (člen) Ing. Denisa Doupovcová (člen)
Date of acceptance
2019-06-19
Defence
otázky vedoucího - zodpovězeno otázky oponenta - zodpovězeno Ing. Svirák - Na straně 68 uvádíte, že pokud daný poplatník zahrne garsonku do obchodního majetku uplatní si odpisy. Bude mít nezahrnutí do obchodního majetku vliv na možnost uplatnění odpisů? - částečně zodpovězeno. Ing. Svirák - Na straně 68 rovněž uvádíte, že příjmy z nájmu garsonky zahrnuté v obchodním majetku ovlivňují výši obratu pro DPH. Jaký vliv budou mít příjmy z nájmu garsonky nezahrnuté do obchodního majetku na obrat pro DPH? - částečně zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO