Návrh na rozšíření investičního portfolia fondu kvalifikovaných investorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zaměřuje na finanční analýzu akciových společností spotřebitelského sektoru necyklického zboží a služeb. Teoretická část se zabývá fondem kvalifikovaných investorů, popisuje akcie a pojmy spojené s nimi a vysvětluje finanční analýzu podniku. V praktické části je proveden výběr společností, které jsou dále analyzovány vybranými finančními ukazateli, srovnávány a na závěr verifikovány bankrotním modelem. V poslední části je na základě výsledků sestaven návrh na rozšíření portfolia.
This bachelor thesis focuses on the financial analysis of joint-stock companies of the consumer staples. The theoretical part deals with the hedge fund, describes the shares and concepts associated with them and explains the financial analysis of the company. In the practical part is selection of companies, which are further analyzed by selected financial ratios, compared and finally verified by bankruptcy model. The last section is based on results, proposes stocks for the expansion of the portfolio.
Description
Citation
KRÁLÍK, P. Návrh na rozšíření investičního portfolia fondu kvalifikovaných investorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Vít Hromádka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Ing. Milichovský: Jak jste stanovil procentuální rozložení u Vašeho návrhu rozšíření portfolia? - odpovězeno částečně Ing. Milichovský: Proč jste zvolil právě analyzované společnosti? - odpovězeno v plném rozsahu Ing. Milichovský: Proč nemáte mezi společnostmi výrobce bílé techniky? - odpovězeno částečně prof. Rejnuš: Jaký má daný fond statut? - odpovězeno v plném rozsahu doc. Hromádka: Jak jste vypořádal u závěru s tím, že se v dílčích analýzách projevily velké rozdíly mezi výsledky Altmanova ukazatele a dalších analýz? - odpovězeno v plném rozsahu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO