Posouzení vybraných ukazatelů pomocí statistických metod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na posouzení vybraných ukazatelů společnosti KOPOS KOLÍN a.s., v období od roku 2012 do roku 2017 pomocí statistických metod. Práce je rozdělena na tři hlavní kapitoly. První část bakalářské práce se zaměřuje na teoretická východiska k dané problematice, a to na pojmy související s finanční analýzou a následně na statistické metody použité v této práci. Druhá část je věnována posouzení vybraných ukazatelů již zmíněné společnosti KOPOS KOLÍN a.s., nalezení problémů, porovnání s konkurencí a predikci budoucího vývoje. Třetí část obsahuje návrhy na zlepšení finanční situace této společnosti založené na získaném výstupu z analyzovaných ukazatelů.
This bachelor thesis is focused on the assessment of selected indicators of company KOPOS KOLÍN a.s. using statistical methods in the period from 2012 to 2017. The thesis is divided into three main chapters. In the first part the thesis is focused on the theoretical background to the given topic, namely on the concepts related to the financial analysis and consequently on the statistical methods. The second part is devoted to the evaluation of selected financial indicators of the company KOPOS KOLÍN a.s., finding problems, comparison with competitors and prediction of future development. The third part contains suggestions for improving the financial situation of this company based on the output of the analyzed indicators.
Description
Citation
MOLÍK, D. Posouzení vybraných ukazatelů pomocí statistických metod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Iva Živělová, CSc. (předseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
otázka oponenta - zodpovězeno další otázky: dr. Doubravský - Jsou nějaká úskalí spojená s tím, že je využito pro analýzu delší období? - zodpovězeno prof. Živělová - Jak vysvětlíte, že má doba obratu pohledávek malý vliv na firmu? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO