Analýza ekonomických dat s využitím statistických metod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na ocenění finančního stavu společnosti NOTINO s.r.o. s použitím finanční analýzy, pak pomocí statistických metod s následným využitím analýzy časových řad vybraných ekonomických ukazatelů. Bakalářská práce obsahuje teoretickou část, která věnovaná vysvětlení pojmů finanční analýzy a statistickým metodám. Následně v praktické části prací budou provedeny výpočty podle účetních výkazu podnikatelského subjektu za určité období. V závěru práce bude popsán komplexní stav a vlastní návrhy na zlepšení stávající finanční situace společnosti.
Bachelor thesis is focused on the evaluation of the financial situation of the company NOTINO s.r.o. using financial analysis, then using statistical methods with subsequent use of time series on selected economic indicators. The structure of the bachelor thesis contains the theoretical part, which is devoted to the explanation of the concepts of financial analysis and statistical methods. Then in the practical part of the work, calculations will be carried out according to the accounting statements of the business entity for a specific period. At the end of the thesis, the complex state and own proposals for improving the current financial situation of the company will be described.
Description
Citation
SPASIBIONAK, K. Analýza ekonomických dat s využitím statistických metod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (předseda) Ing. Josef Novotný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-17
Defence
Otázky vedoucího: Jaké náklady sebou nese zavedení bonusové karty? odpovězeno Na str. 51 roste odhadnutá regresní funkce exponenciálně do nekonečna, takže prognóza v dalších letech dosahuje nereálných hodnot. Jak se s tímto problémem vypořádat? odpovězeno Otázky oponenta: Jedním z Vašich návrhů je zavedení bonusové karty NOTINO CLUB pro věrné zákazníky. V čem spočívá přínos tohoto návrhu pro společnost vzhledem k současným slevovým kódům? odpovězeno Ing. Helena Hanušová, Csc. Pro výpočty byly použity povinné účetní výkazy. Byly v minulosti i v současnosti vedeny dle české legislativy? Byla zohledněna změna v metodice sestavování výkazů v roce 2016? částečně odpovězeno V roce 2012 došlo v historii firmy ke vstupu kyperského investora, kdy se zdvojnásobily pohledávky, výrazně se navýšila oběžná aktiva a dlouhodobý majetek (došlo ke kvalitativnímu zvratu). Jak jste tuto skutečnost zachytila v analýze trendů? částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO