Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Zámerom bakalárskej práce je zhodnotenie finančnej situácie spoločnosti, odhalenie problémov a navrhnutie riešení. Pre svoju prácu som si vybral stredne veľkú stavebnú spoločnosť Sestav s. r. o.. Všetky údaje, ktoré pre spracovanie boli potrebné boli získané z verejne dostupných zdrojov v období 2017 – 2010. Prácu som rozdelil na tri základné časti. Časti zamerané na teoretické znalosti, výpočty ukazovateľov a návrhy na zlepšenie.
The aim of the bachelor thesis is to evaluate the financial situation of the company, to identify problems and propose solutions. For my bachelor thesis I chose the medium-sized construction company Sestav Ltd. All the data that were needed for processing were obtained from publicly available sources in the period 2017 - 2010. I divided the bachelor thesis into three basic parts. Parts focused on theoretical knowledge, calculation of indicators and suggestions for improvement.
Description
Citation
BALÁK, T. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (předseda) Ing. Josef Novotný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-17
Defence
Otázka vedoucího: Jaká rizika mohou ohrozit investici do mobilní betonárky? odpovězeno Otázky oponenta: Proč jste pro celkové porovnání finanční situace společnosti s konkurencí vybral daných 5 ukazatelů, které uvádíte na str. 56? odpovězeno Na základě jakých zjištění z finanční analýzy navrhujete změny v oblasti marketingu dané společnosti? odpovězeno Jaký způsob pořízení výrobního zařízení byste doporučil a proč? odpovězeno Prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. Proč řešíte pohledávky jako návrh řešení a jakou splatnost mají pohledávky v současnost v dané společnosti? odpovězeno V práci není zhodnocení efektivnosti investice. Jaké tedy bude a jaký dopad bude mít investice z hlediska společnosti? částečně odpovězeno Provedl jste srovnání s oborovým průměrem? odpovězeno Ing. Helena Hanušová, Csc. Jakou metodikou jsou sestavovány výkazy společností, které Vám sloužily pro porovnání? Proč není uveden způsob metodiky ve Vaší práci? částečně odpovězeno Společnost je kapitálově propojena s dodavateli nebo odběrateli a jak ji toto propojení ovlivňuje? částečně odpovězeno Považujete Vaše konstatování o tom, že existují nějaké nelikvidní zásoby jako relevantní z hlediska toho, že mnoho zásob je ve stavu nedokončená výroba? částečně odpovězeno Zamýšlel jste se nad tím, že tak velká firma ve stavebnictví jako je ta uvedená ve Vaší práci, musí mít vyšší dlouhodobý majetek už jen z předmětu podnikání? Má smysl ho i nadále zvyšovat? částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO