Ekonomické aspekty produktové inovace v Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., divize Weber

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se věnuje produktové inovaci ve společnosti vyrábějící stavební materiály. V práci jsou analyzovány ekonomické aspekty této produktové inovace, které jsou posuzovány různými způsoby. Na základě zhodnocení dopadů inovace na ekonomickou stránku společnosti a jejího okolí je zjištěna přínosnost inovace ze sledovaných hledisek.
The bachelor thesis deals with product innovation in the company producing building materials. The thesis analyzes the economic aspects of this innovation, which are assessed in different ways. Based on the evaluation of the impact of innovation on the economics of the company and its surroundings, the benefits of innovation from the observed aspects are found.
Description
Citation
ŠTĚRBA, J. Ekonomické aspekty produktové inovace v Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., divize Weber [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) Ing. Martin Mucha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Luhan, Ph.D., MSc (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Otázka vedoucího: Uvádíte, že společnost účtovala výdaje spojené s inovací ihned do nákladů a financovala vše z vlastních zdrojů. Existuje i jiná možnost, případně jak dostat tuto inovaci do majetku společnosti? odpovězeno Otázky oponenta: Jaká je role jednotlivých oddělení společnosti v procesu vývoje nových poduktů a která oddělení tento proces řídí? odpovězeno Proč v mezinárodních společnostech dochází k zakládání centrálních a regionálních vývojových center? odpovězeno Prof. Ing. Marie Jurová, CSc. Jaké procento tvoří tyto nové směsi v celkovém portfoliu společnosti? odpovězeno Jsou zmíněné nové směsi prohlášeny za inovaci na českém trhu a zde také patentovány? částečně odpovězeno Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. Jaké jsou vnější nástroje firemní kultury analyzované společnosti, které je možné využít k podpoře nové zvolené produktové inovace? částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO