Posouzení technického stavu stokové sítě v obci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá posouzením technického stavu stokové sítě v obci Sudice a následným doporučením sanace kanalizačních úseků a šachet. V této práci je uvedena legislativa, která se týká dané problematiky a všeobecné informace o obci. Nachází se zde popis provedení pasportizace stokové sítě, cíle pasportizace a stávající stav stokové sítě. V práci je věnována část hydraulickému posouzení stokové sítě, kde je uveden výpočet průtoků splaškových a dešťových vod v síti a následným porovnání návrhového průtoku s kapacitním průtokem. Na základě výsledků provedené pasportizace a pořízených kamerových záznamů se provedlo vyhodnocení technického stavu kanalizačního potrubí a šachet. Práce se zabývá doporučením sanace kanalizačních úseků i šachet, u kterých se nacházejí nejzávažnější typy poruch na posuzované stokové síti. Jsou zde uvedeny výhody a nevýhody doporučených metod sanace. Součástí práce jsou v příloze tři výkresy (celková situace, podrobná situace a hydrotechnická situace) a vzorový revizní list.
This bachelor thesis deals with the assessment of the technical condition of the sewer network in Sudice and the subsequent recommendation of the remediation of sewerage pipes and manhole. In this work there is a legislation that deals with the issue and general information about the village. There is a description of the execution passportization of the sewer network, the passportization target and the current status of the sewer network. In the thesis is devoted a part of hydraulic assessment of sewerage network, where are calculations of sewage flows and rainwater flows in the network and consequent comparison of suggestion flow with the capacity flow. Based on the results of the performed passportization and acquired camera records, the technical condition of the sewer pipes and manholes was evaluated. The work deals with the recommendation of rehabilitation of sewerage pipes and manholes, where the most serious types of failures on the assessed sewer network are found. There are advantages and disadvantages of recommended remediation methods. The thesis includes three drawings (total situation, detailed situation and hydrotechnical situation) and a sample revision sheet.
Description
Citation
KRULOVÁ, M. Posouzení technického stavu stokové sítě v obci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
doc. Ing. Jana Pařílková, CSc. - předseda, doc. Ing. Jaroslav Raclavský, Ph.D. - místopředseda, Kristýna Velikovská - tajemník, Ing. Jan Ručka, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Kučera, Ph.D. - člen, Ing. Stanislav Malaník, Ph.D. - člen, Ing. Michal Kriška, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Studentka Martina Krulová seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Posouzení technického stavu stokové sítě v obci~ reagovala velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO