Srážková data v městském odvodnění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce je zpracování poznatků z naměřených srážkových dat a aplikace na metodách přípravy hydraulického modelu stokové jednotné sítě města Znojma. První částí je rešerše zabývající se problematikou návrhu stokových sítí a získávání a zpracování srážkových dat pro hydraulické modelování. V praktické části je podrobně popsán postup vyjmutí důležitých srážkových dat pro modelování a tím i kvalifikace naměřených dat. Dále je popsán postup vkládání získaných dat do hydraulického modelu v prostředí programu MIKE URBAN, jež využívá GIS informací dodaných firmou VAS a.s. (investor) k tvorbě topografických vlastností modelu a modelování v prostředí SWMM. V neposední řadě se v práci popisuje schématické řešení objektů na síti jako jsou například odlehčovací komory. Výsledkem je tedy nekalibrovaný a neverifikovaný model stokové jednotné sítě části města Znojma a k němu přiřazené přehledně zpracované reálně naměřené deště. Tento model bude následně po ukončení bakalářské práce dále zdokonalován, tedy i kalibrován a verifikován.
The aim of the bachelor thesis is to process knowledge from measured precipitation data and aplicating this knowledge on methods of prepration of a hydraulic sewage network model of Znojmo city. The first part is a research in the field of interest, being sewage network and precipitation data processing. The detailed procedure of modeling and quantification of the measured data is explained in the practical part of the thesis. After that the process of inputting the data in to a hydraulic model in MIKE URBAN, the program which draws topological data from GIS (retained by VAS a.s. as the investor) and exports the final model into a SWMM enviroment. At last but not least the thesis focuses on schematization of the objects situated on the sewage network, such as relief chambers. The result is a noncalibrated and nonverified model of a part of sewage system of the Znojmo city and systematically organized measured critical rains. This model is going to be optimized after this thesis is finished, thus also calibrated and verified.
Description
Citation
MRÁZEK, J. Srážková data v městském odvodnění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
doc. Ing. Zbyněk Zachoval, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Ladislav Tuhovčák, CSc. - místopředseda, Veronika Singrová - tajemník, Ing. Pavel Menšík, Ph.D. - člen, Ing. Miroslav Svoboda, Ph.D. - člen, Ing. Petr Hluštík, Ph.D. - člen, Ing. Renata Biela, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Student Jan Mrázek seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Srážková data v městském odvodnění~ reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO