Návrh tepelného zdroje pro vytápění rodinného domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se věnuje vytápění a návrhu zdroje tepla pro rodinný dům. První kapitola pojednává o různých zdrojích tepla pro vytápění. Rozdělují se podle druhu paliva a způsobu vytápění. Druhá část je seznámení s rodinným domem, jeho popisem a jsou zde uvedeny výpočty tepelných ztrát a celkové množství tepelné energie. Následující kapitola zobrazuje různé varianty pro vytápění. Poslední kapitola se zabývá ekonomickou stránkou vybraných zdrojů pro vybraný rodinný dům.
This bachelor thesis deals with heating and a proposal of heat source for a family house. The first chapter concerns various heat sources for heating. They're divided by the type of fuel and by the heating method. The second part introduces and describes the house concerned. It also presents calculations of heat losses and the total amount of thermal energy. Following chapter pictures different variants of heating. The last chapter deals with the economic aspect of opted sources for the specific family house.
Description
Citation
MAŠTERA, V. Návrh tepelného zdroje pro vytápění rodinného domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetika, procesy a životní prostředí
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Kracík, Ph.D. (člen) Ing. Hana Lisá, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Moskalík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-17
Defence
Student odpověděl na otázky oponenta. K práci byly položeny tyto otázky: Jaké řešení byste doporučil na výměnu stávajícího kotle v domě? Existuje další možnost zateplení? Zvažoval jste možnost akumulační nádrže?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO