Energetické využití odpadů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou energetického využití odpadu. První část je zaměřena na základní informace o odpadu. Konkrétně rozebírá jeho vznik, rozdělení a hierarchii nakládání s odpadem. Následuje bližší pohled na složení komunálního odpadu a jeho vlastnosti jako paliva. Dále jsou popsány některé technologie spojené s termickým zpracováním odpadu. Třetí a čtvrtá kapitola ukazuje a srovnává konkrétní zařízení na energetické využití odpadu v ČR a v zahraničí. Cílem závěrečné části je upozornit na některé ekologické aspekty a pokusit se o jejich objektivní zhodnocení.
This bachelor thesis deals with waste-to-energy topic. The first part is focused on basic informations about waste. Specifically about production, distribution and hieararchy of waste management. The following section describes composition and properties of municipal waste as a fuel. This part also evotes some technologies which are used in facilities for the energy use of waste. Third and fourth chapter shows and compares particular waste-to-energy plants in Czech republic and rest of the world. The goal of final part is to warn about some ecological aspects and try to create their objective view.
Description
Citation
PŘIDAL, M. Energetické využití odpadů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (předseda) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (člen) Ing. Michal Špiláček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Najser, Ph.D. (člen) Ing. Přemysl Kohout, MBA (člen)
Date of acceptance
2019-06-18
Defence
Student odprezentoval prezentaci k své závěrečné práci a následně zodpověděl otázky oponenta. Dále odpovídal na následující otázky komise: Při porovnání spaloven vysvětlete, proč je dodané teplo a energie v SAKO Brno vyšší, než v ZEVO Malešice? Jaký je rozdíl mezi spalovnou a zařízením na energetické využití odpadů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO