Štěpkovač dřeva - efektivita

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je návrh štěpkovače na klestí. V teoretické části se věnuji mechanickým vlastnostem zpracovávaného materiálu. Dále uvádím jednotlivé druhy štěpkovačů a drtičů. V praktické části jsou základní parametry stroje vyvozeny z rešerše. Tyto hodnoty vstupují do výpočtů potřebných pro sestrojení součástí, ze kterých se štěpkovač skládá. Součástí práce jsou výrobní výkresy a 3D model v programu Inventor 2019 od společnosti Autodesk.
The objective of this bachelor thesis is to design the wood chipper. In the theoretical part I am dealing with the mechanical properties of the processed material. Furthermore, I am mentioning individual types of chippers and crushers. In the practical part, the basic parameters of the machine are deduced from the research. These values are entering into the calculations needed to construct the components that the chipper is assembled with. The thesis includes production drawings and a 3D model made in Autodesk Inventor 2019.
Description
Citation
ŠULÁK, P. Štěpkovač dřeva - efektivita [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (předseda) doc. Ing. Břetislav Mynář, CSc. (místopředseda) Ing. Přemysl Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen) Ing. Jan Pokorný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-17
Defence
Student obhájil svou závěrečnou práci a odpoveděl na dotazy vedoucího práce, oponenta a členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO