Regulace polohy míčku pomocí proudění vzduchu s využitím PLC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a výrobou výukového modelu vzduchové levitace a jeho následnou regulací. V teoretické části je uveden popis a princip programovatelného automatu firmy B&R Automation. V další části jsou popsány způsoby měření vzdálenosti. Hlavní částí práce byla konstrukce celé mechanické části. Dále pak návrh komunikační jednotky, elektroniky a kabeláže pro propojení modelu s programovatelným automatem. Finálním výstupem je funkční model vzduchové levitace a stručný návod pro výuku předmětu.
This bachelor thesis deals with the design of an educational model of air levitation and regulation. The theoretical part introduces the principle of the programmable logic controller of the company B&R Automation. In the next part, methods of measuring distance were described. The main part of the work was the construction of the whole mechanical part. Furthermore, the design of electronics and cabling to connect the model with a programmable controller. The final output is a functional model of air levitation and a tutorial for the subject.
Description
Citation
HUBÁLEK, M. Regulace polohy míčku pomocí proudění vzduchu s využitím PLC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
doc. Ing. Renata Wagnerová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jan Roupec, Ph.D. (člen) Ing. Olga Davidová, Ph.D. (člen) RNDr. Jiří Dvořák, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-19
Defence
Student vhodně prezentoval svoji práci a odpověděl na otázky oponenta a doplňující dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO