Odlučovače TZL pro kotle malých výkonů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce je rozdělena do dvou částí. První část této práce obsahuje rešerši o znečišťujících látkách, odlučovačích a její legislativě, přičemž tato část je spíše zaměřována na prachové částice a jejich chování při odlučování. Následuje krátká rešerše o různých typech odlučovačů, které se mohou využívat pro kotle malých výkonů. V druhé části je sepsán experiment, kde se prakticky ověřuje účinnost na daném odlučovači a poté se porovnají naměřené hodnoty. Z použitých výsledků se určí, zda použitý odlučovač je vyhovující pro odlučování při spalování biomasy pro kotle o malých výkonech.
This thesis is divided into two parts. The first part of this thesis contains research on pollutants, separators and its legislation, while this part is focused on dust particles and their separation behavior. This is followed by a search on the different types of separators that can be used for small power boilers. The second part is followed by an experimental part, where the practical efficiency of the given separator is verified and then the measured values are compared and the result is evaluated. The results are used to determine whether the separator used is suitable for the separation of biomass for low-power boilers.
Description
Citation
SZWEDA, M. Odlučovače TZL pro kotle malých výkonů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetika, procesy a životní prostředí
Comittee
doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (místopředseda) Ing. Michal Špiláček, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Milčák (člen) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Pavlů, Ph.D. (člen) Ing. Přemysl Kohout, MBA (člen)
Date of acceptance
2019-06-17
Defence
student odpověděl na otázky oponenta a na další doplňující otázky komise. Otázky: riziko u tkaninových filtrů, proč by další cyklon nebyl účinný, proč jsou elektroodlučovače nejúčinnější, rozdíl mezi elektro filtrem a tkaninovým filtrem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO