Domovní fotovoltaická elektrárna

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce je zaměřena na reálné hodnocení provozních parametrů a ekonomické návratnosti instalace fotovoltaické elektrárny na zvoleném rodinném domě. V rámci práce je zpracován podrobný přehled spotřeby energií zvoleného rodinného domu. Je proveden návrh fotovoltaické elektrárny pro zvolený objekt. Jsou zhodnoceny dvě varianty řešení systému s ohledem na využití akumulace, prodeje přebytků elektrické energie a řízení priorit odběru.
This thesis is focused on evaluation of operational parameters and economic return of photovoltaic power plant installation on chosen family house. In thesis there is elaborated a detailed overview of energy consumption of selected house. The photovoltaic power plant is designed for the selected object. Two possible variants of the system solution with regard to the use of accumulation, sale of surplus electric energy management and procurement priorities.
Description
Citation
BRÁZDA, K. Domovní fotovoltaická elektrárna [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetika, procesy a životní prostředí
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Kracík, Ph.D. (člen) Ing. Hana Lisá, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Moskalík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-17
Defence
Student odpověděl na otázky oponenta. K práci byly položeny tyto otázky: Čím je dána účinnost fotovoltaického panelu? Čím se liší polykrystalické a monokrystalické články? Jak závisí na sklonu? Jak se počítá výkon, pokud znáte napětí a proud? Jak se chová napětí ve fotovoltaickém článku, když roste proud?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO