Audit bezpečnosti ve výrobním centru betonových směsí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této diplomové práci se zabývám Auditem bezpečnosti ve výrobním centru betonových směsí zpracovaným dle příručky Self-Audit Handbook for SMEs. V první části práce jsou uvedeny příklady nehod ve výrobních centrech v ČR i v zahraničí. V druhé části je seznámení s pracovní úrazovostí v ČR a s povinnostmi zaměstnanců a zaměstnavatelů dle zákoníku práce. Část třetí pojednává o managementu rizik, systému řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) a stručně o druzích auditů. V předposlední části je stručně rozebráno složení betonu a jeho výroba, funkce výrobního centra betonových směsí a bezpečnostní požadavky kladené na výrobní centrum betonových směsí dle patřičné normy. Část poslední je samotné zpracování auditu bezpečnosti dle příručky Self-Audit Handbook for SMEs ve dvou výrobních centrech. Cílem této práce jez pracovat a vyhodnotit dva audity bezpečnosti ve výrobních centrech betonových směsí a navrhnout opatření pro zlepšení systému řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci.
In this thesis I focus on a safety audit in a plant for the preparation of concrete carried out according to Self-Audit Handbook for SMEs. In the first part some examples of accidents in plants for the preparation of concrete in Czech Republic as well as in abroad are stated. In the second part I describe the subject of work injury in Czech Republic and the obligations of employees and employers in accordance with the labour code. The third part deals with the safety management, occupational health and safety management system and briefly covers various types of audits. The next part analyses briefly concrete composition and its production process, the function of plant for the preparation of concrete and safety requirements demanded from the plant for the preparation of concrete in accordance with an appropriate standard. The last part describes the audit itself processed according to Self-Audit Handbook for SMEs at two plants. The aim of this thesis is to process and to evaluate results of two audits that took place at plans for preparation of the concrete and to propose corrective actions and process improvements.
Description
Citation
PALIČKA, D. Audit bezpečnosti ve výrobním centru betonových směsí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kvalita, spolehlivost a bezpečnost
Comittee
prof. Ing. Hana Pačaiová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Milan Oravec, Ph.D. (člen) Ing. Jan Šrámek (člen) Ing. Michal Drlík, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Šrámek (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Student komisi seznámil s prezentací DP. Ot.:měřil jste hluk? Od.:ne. Ot.:Takže jste neřešil limitní hodnoty hluku? Od.: ne, hluk jsem bral jako rušení v komunikaci. Ot.: pojem údržba, co tím myslíte? Od.: po poruše převážně preventivní. Ot.: co je to skoronehoda? Bez odpovědi. Ot.: existuje tento pojem? Od.: nevím, asi ano. Ot.: jaké máme druhy auditů? Od.: interní, zákaznický, externí. Ot.: co je to následný audit? Od.: audit, který znovu začne. Ot.: co je to riziko? Od.: relace mezi neočekávanou ztrátou a neurčitostí této ztráty.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO