Obrábění přesných děr pro uložení ložisek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předložená diplomová práce se zabývá obráběním přesných děr pro uložení ložisek z hlediska teoretického přehledu, lícování a uložení strojních součásti. Dále pak přehledem a volbou ložisek, seznámení se s typy převodových skříní a metodami dokončování povrchů. Závěrem pak způsoby výroby děr pro uložení ložisek v převodových skříních.
This diploma thesis is about machining of exact hole specifications to fit the bearings from the the theoretical overviewof the fiiting. Another purpose is to describe; the overview of machines, the choices in bearings, and the types of gearboxes. Finally, it deals with the different methods of surface finishing, how to produce the holes for the bearings to fit in gearboxes.Finally, it deals with the different methods of surface finishing and how to produce the holes for the bearings to fit in the gearboxes
Description
Citation
BLECHA, J. Obrábění přesných děr pro uložení ložisek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Robert Čep, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Františka Pešlová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Igor Barényi, Ph.D. (člen) Ing. Petr Valášek (člen) Dr. Ing. Rostislav Suchánek (člen)
Date of acceptance
2019-06-14
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Co je obsahem praktické části? 2. Co označujete pojmem „delší“ a „kratší“ nástroje? 3. Co znamená pojem „materiály navzájem rozpustné“? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO