Chladící systém Formule Student

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá chladícím systémem Formule Student. Práce je rozdělena do tří částí, první část se zabývá popisem stávajícího chladícího a mazacího systému. Druhá část práce se věnuje měřením jednotlivých komponent systému na měřícím stavu, v aerodynamickém tunelu a měření na vozidle. Poslední část práce se věnuje zhodnocení měření a návrhu konstrukčních úprav pro zlepšení parametrů chladícího systému.
The thesis deals with Formula Student cooling system. The thesis is divided to three main parts, the first part deal about description of current cooling system and lubricating system. The second part of thesis deals with measuring individual component of system at measuring stand, wind tunnel and measuring at vehicle. The last part of thesis deal about evaluation of measurement and construction changes for improving parameters of the cooling system.
Description
Citation
ŠEBELA, K. Chladící systém Formule Student [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Novosad (člen) Ing. Marek Bačovský (člen) Ing. Marek Slovák (člen) Ing. Jiří Kubíček (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Student seznámil zkušební komisi s náplní a výsledky své závěrečné práce. V návaznosti na to zodpověděl otázky oponenta. Dále odpovídal na následující otázky členů komise: Jako chladicí médium je použita čistá voda? Může být použita nano kapalina? Má uvažovaný motor chladič vyduchu za turbem? Průtok jste měřili vrtulí, použili jste nějakou charakteristiku této vrtule? Proč používáte zrovna vrtuli? Nebylo by lepší rychlostní pole či anemometrů? Všeobecnou snahou je snížit příkon čerpadla vody, jak bude příkon radiálního čerpadla reagovat na snížení tlakové ztráty v systému?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO