Technologie výroby uhlíkových kompozitů lisováním za tepla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá kompozitními materiály se zaměřením na kompozity vyztužené uhlíkovými a skelnými vlákny. Předmětem práce je studium složení a výroby součástí z kompozitních materiálů, které se odráží ve výsledných mechanických vlastnostech, kvalitě výrobku i v celkovém výrobním času. Praktická část se věnuje dvěma konkrétním technologiím využívající prepregy, a to s vytvrzením v autoklávu a metodou lisování za tepla.
This master’s thesis deals with the composite materials and especially aims on the carbon and glass fiber composites. It points out different composition types and manufacturing methods which reflect in the different mechanical properties, final quality of the manufactured part and also in the manufacturing time. The practical part includes two particular manufacturing methods using prepregs, one cured in an autoclave and one by hot compression moulding.
Description
Citation
PŘIKRYL, P. Technologie výroby uhlíkových kompozitů lisováním za tepla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Pokorný, Ph.D. (člen) prof. Ing. Ildikó Maňková, CSc. (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Ing. Václav Peterka, MBA (člen)
Date of acceptance
2019-06-17
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jaké typy vyztužujících vláken znáte ? 2. Jakou funkci mají při mechanickém namáhání vyztužující vlákna a jakou funkci má pojivo ? 3. Definujte materiálové složení duralů a siluminů. Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO