Analýza nákladů na nízkou jakost ve vybraném výrobním podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu nákladů ve společnosti XYZ CZ s.r.o. a jejím cílem je snížení záručních nákladů a zvýšení kvality produktu. V úvodu jsou popsány základní systémy pro řízení kvality, ze kterých jsem čerpal informace, abych mohl analyzovat data a navrhnout nejvhodnější řešení. Následně proběhl systémový rozbor firmy XYZ CZ s.r.o., popis současného stavu ve společnosti a analýza nákladů. Data získaná z analýzy nákladů jsem zpracoval pomocí nástrojů kvality a proběhlo jejich vyhodnocení, které přešlo k návrhu řešení. V závěru jsem provedl technicko - ekonomické zhodnocení dosažených výsledků.
The objective of this thesis is cost analysis in XYZ CZ s.r.o. with aims of reducing warranty costs and improve product quality. The introduction describes fundamental quality management systems from which I have selected data to be analyzed and propose the most appropriate solution. Then I conducted AS-IS analyze of the company XYZ CZ s.r.o., a description of the current situation in the company and a cost analysis. The data obtained from the cost analysis I processed with the help of quality tools and their evaluation was carried out, which was followed by the design of the solution. In conclusion, I conducted a technical - economic evaluation of the results achieved.
Description
Citation
UHERKA, D. Analýza nákladů na nízkou jakost ve vybraném výrobním podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kvalita, spolehlivost a bezpečnost
Comittee
prof. Ing. Hana Pačaiová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Milan Oravec, Ph.D. (člen) Ing. Jan Šrámek (člen) Ing. Michal Drlík, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Šrámek (člen)
Date of acceptance
2019-06-18
Defence
Student v první řadě seznámil komisi s náplní závěrečné práce. V úvodu byly uvedeny cíle práce a dílčí části DP. Dále uvedel bilanční hodnoty a přístupy k samotnému zpracování za užití analytických metod. Následovalo uvedení řešení zjištěného problematického stavu. Otázky oponenta měl student vypracovány na potřebné a požadované úrovni. M.O. Jak můžete zasáhnout SW do procesních záležitostí řídící techniky? St. odpověděl v požadovaném rozsahu. J.Š. Děláte návrhy konstrukčního řešení? St. odpověděl v požadovaném rozsahu. M.O. Co uniká do ovzduší, jaké typy chladiva? St. odpověděl v požadovaném rozsahu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO