Proudový konvejor CCII s nízkým napájecím napětím a nízkým příkonem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá srovnáním proudových konvejorů podle konstrukce. Zkoumá rozdíl mezi gate-driven a bulk-driven přístupem, a rozdíl mezi návrhem na základě proudového zrcadlení oproti návrhu na základě operačního zesilovače. Dále pomocí SPICE simulací ověřujeme funkčnost navrženého konvejoru v konkrétních aplikacích. Základním cílem práce je navrhovat zapojení pro co nejmenší možná napájecí napětí a s minimálním příkonem.
This paper is focused on comparing CCIIs by their construction principle. It researchs differences between gate-driven and bulk-driven approach, and between design based on current mirrors or operational amplifier. Designed current conveyor functionality is verified by SPICE simulation. Main objective of this work is to obtain current conveyor with lowest possible supply voltage and minimal power consumption.
Description
Citation
KADAŇKA, P. Proudový konvejor CCII s nízkým napájecím napětím a nízkým příkonem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Lubomír Hudec, DrSc. (předseda) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student seznámil komisi s řešením své bakalářské práce a zodpověděl následující otázky: Otázky oponenta: - Jak se pohybuje spotřeba běžných proudových konvejorů řízených napětím na gate v porovnání s Vámi navrhovaným bulk-driven konvejorem? Otázky komise: - vlastní přínos - diskuze obvodových parametrů v práci (impedance Zy)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO