Komparace zdaňování příjmů fyzických osob v České republice a na Slovensku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na porovnání zdanění příjmů fyzických osob v České republice a na Slovensku. V první části práce jsou popsány základní pojmy, daň z příjmů fyzických osob a postupy pro stanovení daňové povinnosti. V analytické části je na modelovém příkladu vypočtena daňová povinnost v obou státech, po čemž následuje vzájemné srovnání. Poslední část se zabývá možnostmi optimalizace daně v České republice.
The bachelor thesis is focused on the comparison of personal income taxes in the Czech Republic and Slovakia. The first part of the thesis describes basic concepts, the personal income tax and the procedures for determining the tax liability. In the analytical part, the model example calculates the personal tax liability in both states, while a mutual comparison is provided then. The last part deals with possibilities of tax optimization in the Czech Republic.
Description
Citation
ROUBÍČKOVÁ, K. Komparace zdaňování příjmů fyzických osob v České republice a na Slovensku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (předseda) Ing. Vítězslav Irein (místopředseda) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Ing. Monika Hodinková, Ph.D. (člen) Ing. Denisa Doupovcová (člen)
Date of acceptance
2019-06-20
Defence
Otázky vedoucího práce: zodpovězeno. Otázky oponenta práce: zodpovězeno. Otázky ostatních členů komise: doc. Fedorová: Je u pronájmu možnost uplatnit veškeré náklady, zabývala jste se tím? Zodpovězeno. Ing. Irein: Zabývala jste se prolnutím obou systémů? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO