Řízení pohledávek v obchodní korporaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá základními pojmy, které se vztahují k pohledávkám, jejich řízení a následně vymáhání v obchodní korporaci. Specifikuje druhy pohledávek a teoretické poznatky využívá v analytické části. Na základě finanční analýzy je navrženo opatření, které má zajistit lepší zjišťování bonity zákazníků, a na základě toho vymezit kritéria pro poskytnutí obchodních úvěrů a podat informaci o důvěryhodnosti zákazníka.
The bachelor thesis deals with basic concepts that relate to receivables, their management and subsequently enforcement in the business corporation. Specifies types of receivables and uses the theoretical knowledge in the analytical part. Based on the financial analysis, a measure is designed to ensure better customers credit assessment and on that basis, to define the criteria for providing business loans and to provide information on the credibility of the customer.
Description
Citation
KACHYŇOVÁ, I. Řízení pohledávek v obchodní korporaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. JUDr. Ing. Michal Radvan, Ph.D. (předseda) Ing. Milena Otavová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Lucie Folprechtová (člen)
Date of acceptance
2019-06-20
Defence
Otázky vedoucího - odpovězeno. Otázky oponenta - odpovězeno. Ing. Otavová - Jakým způsobem jsou z hlediska účetnictví tvořeny opravné položky? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO