Volba formy podnikání z pohledu daně z příjmu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je v teoretické části zaměřená na právní formy podnikání a jejich specifika, dále obsahuje základní pojmy týkající se zdanění fyzických a právnických osob včetně způsobů výpočtu základu daně a daňové povinnosti, které jsou potřebné pro praktickou část. Praktická část obsahuje popis fyzické osoby a možné varianty optimalizace převedením na jinou právní formu.
Bachelor thesis is in theoretical part focused on legal forms of business and its specifics. Further, the thesis contains basic terms related to taxation of an individual and juridical person including methods of calculating tax base and tax liability, needed for the practical part. The practical part includes a description of a natural person and possible variants of optimization by transferring to another legal form.
Description
Citation
STŘIHAVKA, V. Volba formy podnikání z pohledu daně z příjmu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Kupčík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Martina Pivodová (člen) Ing. et Ing. Pavel Juřica, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-20
Defence
Otázky vedoucího: odpovězeno Otázky oponenta: odpovězeno Otázky komise: Ing. Petr Kupčík, Ph.D.: Vysvětlete systém ručení u s.r.o. Odpovězeno. doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D.: Povede spojení Vámi analyzovaných subjektů k požadovanému navýšení kapacit? Z čeho plyne hlavní daňová výhoda společnosti? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO