Nárok na odpočet DPH v judikatuře Soudního dvora EU a českých správních soudů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku odpočtu DPH v judikatuře českých správních soudů a Soudního dvora EU. Analyzuje a systematizuje poznatky vyplývající z judikatury týkající se lhůt, formálních a hmotněprávních požadavků, podvodu a zneužití práva v souvislosti s odpočtem DPH. Práce obsahuje návrhy a doporučení pro plátce, kteří si nárokují odpočet DPH.
This bachelor thesis is focused on the right to deduct charged VAT in case-law of Czech administrative courts and the European Court of Justice. Issues of limitation period, formal and substantive requirements and fraud regadring VAT deduction were analyzed and summarized. Suggestions and recommendations for taxable persons who deduct charged VAT are included.
Description
Citation
PROCHÁZKA, V. Nárok na odpočet DPH v judikatuře Soudního dvora EU a českých správních soudů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Kupčík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Martina Pivodová (člen) Ing. et Ing. Pavel Juřica, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-20
Defence
Otázky vedoucího: odpovězeno Otázky oponenta: odpovězeno Otázky komise: Ing. Petr Kupčík, Ph.D.: Vysvětlete okolnosti vyplývající z rozsudku Signum Alfa Sped vůči správní praxi finanční správy a NSS? Jak zjistím, že společnost nesídlí ve virtuálním sídle? Odpovězeno. Ing. Petr Kupčík, Ph.D.: Jaký je rozdíl mezi zneužitím práva a podvodem? Vysvětlete, jak správce daně zjistí, že chybějící daň u dodavatele vznikla v důsledku podvodu, resp., že není z důvodu podnikatelského selhání. Odpovězeno. doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D.: Jak hodnotíte otázku souladu závěrů Nejvyššího správního soudu ČR se závěry Soudního dvora EU? Závěry, kterého soudu jsou restriktivnější? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO