Návrh na zlepšení systému vymáhání pohledávek u podnikatele

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou zajištění a vymáhání pohledávek z obchodních vztahů ve společnosti ABC, s.r.o. Práce je rozdělena na tři základní části teoretickou, analytickou a následně část s vlastními návrhy řešení problematiky. V teoretické části jsou rozebrány pohledávky z právního, ekonomického, účetního a daňového hlediska. Analytická část práce rozebírá pohledávky po splatnosti u vybrané obchodní společnosti. Na základě zjištění jsou navrženy vhodné postupy řešení problémů vymáhání pohledávek z obchodních vztahů.
The bachelor thesis analyses a problem of securing and recovering trade debts relations at ABC, s.r.o. The thesis is divided into three sections, first theoretical part, second analytical part and as last options for solutions findings. First section reviews a legal, economic, accounting and tax perspectives. Analytical part investigates the overdue of the selected company. And based on those, the possible solutions are proposed.
Description
Citation
MATOUŠKOVÁ, J. Návrh na zlepšení systému vymáhání pohledávek u podnikatele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (předseda) Ing. Filip Šimeček (místopředseda) Mgr. Helena Musilová (člen) Ing. Michala Strnadová, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-20
Defence
otázky oponenta - zodpovězeno Ing. Svirák - Ve Vaší prezentaci jste uvedla, že doba obratu pohledávek přesahuje dobu obratu zásob a že podnikatel eviduje pohledávky po splatnosti. Jaké náklady přináší podnikateli tyto pohledávky po splatnosti a uvažovala jste o prodloužení lhůty splatnosti pohledávek? - částečně zodpovězeno. Ing. Svirák - Zabývala jste se ve své práci i situací, že by si daný podnikatel vypůjčil peníze? A jaké náklady by se s uvedenou půjčkou pojily? - částečně zodpovězeno. doc. Lajtkepová - Jaké myšlenkové metody jste použila při zpracování své práce - částečně zodpovězeno. doc. Lajtkepová - Připomínky k formální úpravě bakalářské práce - formální stránka bakalářské práce je na hranici obhajitelnosti.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO