Návrh na zlepšení systému vymáhání pohledávek u podnikatele

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou vymáhání a zajištění pohledávek. Práce je rozdělena do několika částí. Nejprve jsou vymezeny základní pojmy z právního, účetního, ekonomického a daňového hlediska. Analytická část se zabývá analýzou pohledávek vybraného podnikatelského subjektu. Na základě zjištěných nedostatků jsou navržena reálná opatření, která by mohla vést ke zlepšení situace v oblasti pohledávek.
The bachelor thesis deals with the issue of debt collection. Thesis is dividend into several parts. Basic terms are explained initially, focusing on the legal, accounting, economy and tax point of view. The analytical part analyses receivables of entrepreneur and evaluated his current state. Based on the findings, there are recommendations provided in order to possibly improve the state of claim recovery.
Description
Citation
MATOUŠKOVÁ, N. Návrh na zlepšení systému vymáhání pohledávek u podnikatele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (předseda) Ing. Filip Šimeček (místopředseda) Mgr. Helena Musilová (člen) Ing. Michala Strnadová, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-20
Defence
otázky oponenta - zodpovězeno Ing. Strnadová - V rámci Vaší prezentace jste říkala, že od roku 2017 se zlepšila situace s úhradou pohledávek odběrateli. Dokážete říci, co uvedené zlepšilo? - zodpovězeno. Ing. Strnadová - Pro jaké kategorie zákazníků chcete zavést platby přes zálohové faktory? - zodpovězeno. doc. Lajtkepová - Co na Vaše návrhy říká analyzovaný podnikatel? - zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO