Detekce objektu pro průmyslového robota s využitím počítačového videní

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je vytvoření řídícího programu pro zpracování obrazových dat z kamery. Úvodní část práce pojednává o současném stavu detekce objektů v průmyslových aplikacích, a také představuje vývojovou platformu Raspberry Pi a OpenCV knihovnu. Další kapitoly se pak zabývají přípravou Raspberry Pi, návrhem testovacích objektů, úpravou zachycených snímků a tvorbou samotného řídícího programu pro detekci správně vyrobené součásti. Závěr práce je věnován návrhu vizualizačního rozhraní, a především pak ověření funkčnosti vytvořeného řídícího programu.
The aim of this bachelor thesis is to create an image processing algorithm based on data captured by camera. Introduction of this thesis deals with the current situation of object detection in industrial applications and briefly presents Raspberry Pi and OpenCV library. Following chapters deal with Raspberry Pi setup, test objects design and captured pictures modifications. Last section of these chapters is devoted to a design of an image processing algorithm. The conclusion of this thesis deals with a design of vizualization interface and also describes a laboratory experiment to test the functionality of a designed algorithm.
Description
Citation
HUBER, M. Detekce objektu pro průmyslového robota s využitím počítačového videní [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Branislav Lacko, CSc. (předseda) prof. Ing. Pavel Ošmera, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc. (člen) Ing. Radek Poliščuk, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Škrabánek, Ph.D. (člen) Ing. František Vdoleček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-20
Defence
Student seznámil komisi s výsledky své bakalářské práce a úspěšně zodpověděl otázky oponenta i komise (Jaká je přesnost snímání?, Jak byly rozlišovány barvy?)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO