Aplikace měřicích sond v procesu frézování na CNC stroji MCV1210

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na aplikaci měřicích sond do procesu třískového obrábění. Hlavním cíle práce je tedy vytvoření vzorových postupů aplikace měřicích cyklů a funkcí do procesu obrábění na CNC stroji MCV 1210, a to za pomoci vybraných měřicích softwarů. V první části práce jsou nastíněny dostupné metody strojního měření, s velkým důrazem na popis principů měření, konstrukci a způsob přenosu měřicího signálu obrobkových a nástrojových měřicích sond. Druhá část práce se zaměřuje již na samotnou aplikaci měřicích sond do procesu obrábění navrženého testovacího obrobku za využití měřicích softwarů Productivity+TM a Sinumerik ShopMill. Součástí práce je i ekonomické vyhodnocení návratnosti investice do zmiňovaného měřicího vybavení.
This diploma thesis focuses on the application of measuring probes in the machining process. The main goal of the thesis is to create sample procedures for measuring cycles and functions in a CNC machining process using MCV 1210 and selected measuring software. In the first part of the thesis available methods of machine measurement are outlined with a great emphasis on the description of measurement principles, construction, and measurement signal transmission methods between tool probes and the workpiece. The second part of the thesis deals with the application of measuring probes in the machining of the designed test piece using the Productivity+TM and Sinumerik ShopMill softwares. The work also includes an economic evaluation of the profit of an investment in the mentioned measuring equipment.
Description
Citation
HORÁČEK, K. Aplikace měřicích sond v procesu frézování na CNC stroji MCV1210 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (předseda) Ing. Jaroslav Jambor, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Frost (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Bejtkovský, Ph.D. (člen) Ing. Janka Vydrová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-20
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Z jaké směnnosti jste vycházel při stanovení návratnosti? 2. Můžete popsat nástrojové korekce? 3. K čemu slouží obrobková sonda? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO