Zvýšení efektivity kontroly ramene tankovací nádrže

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce zahrnuje návrh nového postupu kontroly plastového komponentu tankovací nádrže. Teoretická část pojednává o potenciálních zdrojích chyb a nejistot vznikajících při samostatném měření. Dále se věnuje charakteristice dostupných CMM zařízení a rozboru metod posuzování přijatelnosti plánu měření. Součástí praktické části je systematický rozbor současného stavu a návrh nového řešení pomocí programu vytvořeného na souřadnicovém stroji. Výstupem práce je porovnání obou variant.
The diploma thesis consists of a new design of a controlling procedure for a plastic component of a tank. Its theoretical part deals with the potential sources of errors and uncertainties arising from the measuring itself. It also deals with the characteristics of available CMM devices and includes an analysis of the methods assessing the acceptability of the measurement plan. The practical part analyses systematically the current state and proposes a new solution using a program created using a coordinate machine. A comparison of both variants is presented as an output of the thesis.
Description
Citation
SOBOTKOVÁ, K. Zvýšení efektivity kontroly ramene tankovací nádrže [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Ing. Václava Lašová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Jan Mareček, DrSc. (člen) Ing. Vladimír Bulej, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miroslav Maňas, CSc. (člen) Ing. Petr Talanda (člen)
Date of acceptance
2019-06-21
Defence
Studentka odprezentovala svoji DP členům komise. Studentka odpovídala na následující otázky členů komise: Jak putuje přípravek a součást do CMM? Neovlivní to kapacitu CMM? Proč nazvýváte výrobky výlisky? Vytvářela jste novou metodiku měření? V jakých přesnostech se pohybuje vyráběna součást? Je rozdíl v měřících podmínkách měření výškoměrem a CMM?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO