Řízení rizik spojených s implementací chytrých technologií do podnikových procesů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu rizik spojených s implementací chytrých technologií do podniků nevýrobního charakteru. Součástí práce je analýza současného stavu implementace Průmyslu 4.0 v České republice i v zahraničí. Na základě získaných informací jsou identifikována a zhodnocena rizika spojená s implementací Průmyslu 4.0 do prostředí ČR a do podniků nevýrobního charakteru. Konkrétně je posuzována implementace chytrých technologií do modelového podniku. Výstupem práce je návrh vhodných opatření snižujících míru rizika a posouzení efektivity a bezpečnosti při implementaci chytrých technologií do podnikových procesů.
The diploma thesis focuses on risk assessment related to the implementation of smart technologies to non-manufacturing companies. Part of the diploma thesis is analyze of the current state of implementation Industry 4.0 in the Czech Republic and abroad. Based on the obtained information are the risks related with implementation Industry 4.0. in Czech republic and into non-manufacturing companies identified and evaluated. In this case there are assessed implementation of smart technologies in model company. Output from this thesis is proposal of appropriate strategies to reduce the risk and assessing the effectiveness and safety of implementing smart technologies into business processes.
Description
Citation
BAĎUROVÁ, Z. Řízení rizik spojených s implementací chytrých technologií do podnikových procesů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-25
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Řízení rizik spojených s implementací chytrých technologií do podnikových procesů. Komise položila následující otázky: - Jak souvisí průmysl 4.0 s nevýrobním podnikem? Co je to router na SIMkartu? (doc. Karpíšek) - Jak byla splněna první část cíle? (doc. Doskočil) Diplomantka na otázky komise odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO