Analýza nejvyššího a nejlepšího využití areálu na ulici Veveří v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá metodou analýzy nejvyššího a nejlepšího využití majetku, označovanou jako HABU.Práce se dá pomyslně rozdělit na dvě části (část teoretickou a část praktickou). Teoretická část vysvětluje základní pojmy, uvádí současný stav problematiky v České republice a v zahraničí, dále popisuje postup při využití metody HABU a seznamuje nás se čtyřmi základními podmínkami, na kterých je metoda analýzy nejvyššího a nejlepší využití majetku postavena (podmínky legální přípustnosti, fyzické možnosti, finanční opodstatněnosti a maximální ziskovosti). V praktické části je metoda aplikována na konkrétním případě. Jedná se o část pozemku bývalého vojenského areálu na ulici Veveří 40 v Brně. Cílem práce je najít nejefektivnější využití pro daný pozemek.
The diploma thesis deals with method of analysis of the highest and best use of property, called HABU. The work can be devided into two parts (the theoretical part and the practical part). The theoretical part explains basic terms, presents the current state of the issue in the Czech republic andabroad, further describes the procedure using HABU method and introduces us to the four basic conditions that the method of analysis of the highest and best use is based on (conditions of legal accessibility, physical possibility, financial merits and maximum profitability). In the practical part, the method is applied to a particular case. It is part of the former military site on Veveří 40 street in Brno. The aim of the thesis is to find the most effective use for the given land.
Description
Citation
ODEHNAL, M. Analýza nejvyššího a nejlepšího využití areálu na ulici Veveří v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2019-06-21
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Analýza nejvyššího a nejlepšího využití areálu na ulici Veveří v Brně. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval zodpovědně. Na doplňkové otázky oponenta odpověděl správně a jasně. Rovněž na otázky komise odpověděl pohotově a s přehledem. doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. položila otázku: Jak byl počítán peněžní tok pro pronájem? S jakou diskontní sazbou bylo počítáno a jak byla stanovena? Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO