Investování do nemovitostí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Cílem této diplomové práce je analýza aktuálních investičních příležitostí na trhu s nemovitostmi. Práce pojednává o standartních nákupech prostřednictvím realit-ních kanceláří nebo nákupech přímo od developerů, hlavní zaměření práce ale směřuje na alternativní možnosti nákupu jako jsou exekuční dražby, dražby finančních úřadů, nákupy zemědělské půdy, pozemků, lesů a tak dále. V teoretické části jsou rozebrány základní pojmy a možnosti nákupu nemovitostí. Z těchto poznatků vychází praktická část práce, kde jsou tyto investiční příležitosti vyhodnoceny s ohledem na výnosnost investice, riziko a administrativní náročnost nákupu.
The thesis project analyses current investment opportunities in the real estate market. It investigates the standard sales through real estate agencies and direct sales from developers; the core focus is however on alternative options of buying properties, such as foreclosure auctions, auctions of financial authorities, purchases of agricultural land, etc. The theoretical part of the work examines the ba-sic terminology and ways of buying properties. The practical part uses the findings and evaluates investment opportunities with regard to their risks, the difficulty of the process of acquiring the property and most importantly the return on investment.
Description
Citation
KOSOVÁ, G. Investování do nemovitostí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2019-06-21
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Investování do nemovitostí. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala zodpovědně. Na doplňkové otázky oponenta odpověděla správně a jasně. Rovněž na otázky komise odpověděla pohotově a s přehledem. doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. položila otázku: Dosažení výnosnosti pro investory? Ing. Tomáš Matras položil otázku: Za jakou dobu se vrátí vstupní investice do lesního porostu? Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO