Historie a vývoj cen staveb pro rekreaci v okolí Brněnské přehrady

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá historií a vývojem cen rekreačních chat v okolí Brněnské přehrady. V úvodní části je vymezena stavba pro rekreaci podle právních předpisů, je zde popsána historie Brněnské přehrady a její vývoj. Následující kapitoly popisují ocenění rekreačních chat podle předchozích a současných oceňovacích předpisů. V experimentální části je provedena analýza získaných cenových údajů. Dále jsou zde oceněny dvě rekreační chaty podle oceňovacích předpisů od roku 1965 až do dnes. U těchto rekreačních chat je provedeno i tržní ocenění za období 2014 až 2018. V závěru diplomové práce je provedena diskuze výsledků a závěrečné komplexní zhodnocení.
Master’s thesis deals with the history and development of the prices of holiday cottages around Brno dam. The introductory part defines the construction for recreation according to the legal regulations, describes the history of Brno dam and its development. The following chapters describe the valuation of holiday cottages according to the previous and present valuation regulations. In the experimental part is performed the analysis of the obtained prices. Two holiday cottages are valued according to the valuation regulations from 1965 until today. For these holiday cottages are performed also market valuation for the period 2014 to 2018. At the end of the master’s thesis is performed discussion of the results and final comprehensive evaluation.
Description
Citation
WILDOVÁ, L. Historie a vývoj cen staveb pro rekreaci v okolí Brněnské přehrady [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Novotný, Ph.D. (člen) doc. Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2019-06-20
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Historie a vývoj cen staveb pro rekreaci v okolí Brněnské přehrady. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala velmi zodpovědně. Na otázky komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponentky závěrečné práce odpověděla. Ing. Tomáš Matras položil otázku: Cena roste v souvislosti s plochou, platí to i nyní? Bylo by možné odvodit, jakou vliv má vlastnictví pozemku pod stavbou? Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci obhájila. Obhajoba: A
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO