Posouzení vlivů ÚP na cenu pozemků v městské části Brně – Soběšicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá oceněním vybraného pozemku v městské části Brně – Soběšicích. V úvodní části práce jsou zmíněny důležité pojmy a metody související s oceňováním nemovitostí, které jsou nezbytné znát pro účely oceňování pozemků. Dále jsou v práci uvedeny informace o oceňovaném pozemku, u kterého je v současnosti podána žádost na územní změnu jeho využití, tento proces a celý průběh územní změny v městě Brně je stručně popsán v samostatné kapitole. Poté se pro posuzovaný pozemek stanoví zjištěná a obvyklá cena a to ve třech stádiích využití pozemku v územním plánu. Jsou okomentovány jednotlivá stádia, vlivy na cenu a možné důvody rozdílů cen. Závěr práce je věnován vyhodnocením výsledků.
This diploma thesis deals with the valuation of selected land in the city district of Brno – Soběšice. In the introductory part of the thesis there are mentioned important terms and methods related to real estate valuation, which are necessary to know for land valuation purposes. Furthermore, the thesis provides information on the valued land, which is currently applied for a territorial change in its use, this process and the whole process of territorial change in the city of Brno is briefly described in a separate chapter. Then the determined and market price is determined for the assessed land in three stages of land use in the land use plan. Individual stages, price effects and possible reasons for price differences are commented. The conclusion is devoted to the evaluation of results.
Description
Citation
POKORNÁ, D. Posouzení vlivů ÚP na cenu pozemků v městské části Brně – Soběšicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Novotný, Ph.D. (člen) doc. Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2019-06-20
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Posouzení vlivů ÚP na cenu pozemků v městské části Brně – Soběšicích. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala zodpovědně. Na otázky komise odpověděla pohotově. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta závěrečné práce odpověděla. doc. Ing. arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc., položil otázku: Jak se provede funkční změna? Ing. Tomáš Matras položil otázku: U ceny zjištěné uvádíte 26 Kč, jak jste ji zjistila? Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci obhájila. Obhajoba: B
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO