Návrhy a doporučení umožňující snížení rizik vybraného podnikatelského subjektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá strategickou a ekonomickou analýzou vybraného podnikatelského subjektu s cílem detekovat rizika, která plynou z použitých analýz, a pro vybraná ovlivnitelná rizika navrhnout opatření, která povedou k jejich snížení. Literární rešerše obsahuje poznatky potřebné k pochopení dané problematiky. V další části jsou provedeny analýzy vnějšího a vnitřního prostředí, z kterých vyplývají rizika, která jsou analyzována pomocí metody RIPRAN. V poslední části jsou navrhnuta opatření, která snižují zjištěná ovlivnitelná rizika.
This Master`s thesis deals with a strategic and economic analysis of a chosen company. The aim is to identify the risks that arising from the used analyzes and to propose measures for the selected affectable risks to reduce them. The theoretical part contains needed information to understand the issue. In the nex part are realized the macroeconomic analysis and microeconomic analysis. From these analysis are arising the risks which are analyze by RIPRAN method. The measures are proposed that are helping to reduce the affectable risks are contained in the last part of this thesis.
Description
Citation
KOTULÁNOVÁ, K. Návrhy a doporučení umožňující snížení rizik vybraného podnikatelského subjektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-26
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Návrhy a doporučení umožňující snížení rizik vybraného podnikatelského subjektu Komise položila následující otázky: - Jaká je struktura zaměstnanců firmy? (doc. Karpíšek) - Máte přehled kolik stojí navrhovaná inzerce? (doc. Karpíšek) - Jaká je konkurence předmětné firmy? (doc. Karpíšek) - Co bylo cílem provedené analýzy? (dr. Šimůnek) - Kapitolu 5.7 nazýváte Analýza rizik, ale popisujete zde ovlivnitelná a novlivnitelná rizika. Co lze pod tím rozumět? (dr. Doskočil) Diplomantka na otázky oponenta odpověděla. Diplomantka na otázky komise odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO