Studie proveditelnosti a zhodnocení rizik nově budované podnikatelské jednotky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá zhodnocením investičního záměru včetně identifikace a zhodnocení rizik na nově budovanou podnikatelskou jednotku. Tím se rozumí rozšíření existující brněnské kavárny o cukrářskou výrobu a její distribuci. Cílem práce je zpracovat kompletní studii proveditelnosti a na základě získaných dat posoudit realizovatelnost tohoto projektu. Struktura práce je přizpůsobena danému tématu zaměřuje se převážně na marketingový výzkum, odhad poptávky a zhodnocení rizik. Součástí studie proveditelnosti je několik kapitol, které popisují jednotlivé fáze projektu. Celá práce vychází z dat čerpaných z odborné lieratury, internetových zdrojů, interní a externí analýzy okolí, odhadu poptávky na základě dotazníkového šetření a vlastních zkušeností v oboru podnikání.
This master thesis describes a valorisation of investment intention involving an assessment of risks of a new-built business unit. It means an extension of an existing café in Brno for a confectionery production and its distribution. A goal of this thesis is to make a complete study of feasibility and to evaluate ability to realize this project, based on achieved data. Structure of the thesis is adapted on a certain topic and it focuses especially on a marketing research, an estimate of a demand and assessment of risks. Several chapters describing certain parts of the project are a part of the study of feasibility. Whole feasibility study is based on a data drawn from a professional literature, internet resources, intern and extern analysis of a surroundings, the estimation of demand based on a questionnaire survey and own experience in a specialization of business.
Description
Citation
ČECHOVÁ, P. Studie proveditelnosti a zhodnocení rizik nově budované podnikatelské jednotky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-25
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Studie proveditelnosti a zhodnocení rizik nově budované podnikatelské jednotky. Komise položila následující otázky: - Jak se stanovily délky intervalů? Co je menší přestavba kuchyně? (doc. Karpíšek) - Jedná se o studii proveditelnosti nebo projekt? Kdo bude zodpovědný za činnosti? (doc. Doskočil) Diplomantka na otázky komise odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO