Návrh zařízení pro monitorování napětí v elektrické síti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Táto práca sa zaoberá vývinom zariadenia na monitorovanie a logovanie efektívnej hodnoty sieťového napätia. Práca sa skladá z výberu vhodných elektronických súčiastok , otestovanie prototypu , návrh dosky plošných spojov a vytvorenie programového kódu. Je možné zadanie rozdeliť na 3 úlohy, a to je logovanie nameraných hodnôt na SD kartu , vykreslovanie nameraných hodnôt na internetový server a vypisovanie nameraných hodnôt cez USB zbernicu.
This thesis is about development of a device for monitoring and logging RMS value of voltage in main electrical network. Thesis consists of choosing the right electrical components, prototype testing , designing a printed cirquit board (PCB) and making a program code. We can divide the assigment to 3 major tasks , which are measured values data logging on SD card, printing of measured values on web server and transfering measured values through USB port.
Description
Citation
ŽENČÁR, P. Návrh zařízení pro monitorování napětí v elektrické síti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Mechatronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Kazimierz Peszyński (předseda) doc. Ing. Stanislav Věchet, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Profant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Vlach, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Majer, Ph.D. (člen) Ing. Oldřich Ševeček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-19
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svoji bakalářskou práci, dále byly přečteny posudky a zodpovězeny dotazy oponenta. Poté byly členy komise položeny následující otázky související s bakalářskou prací: Prezentujete měření na fázovém napětí, jaká je jmenovitá hodnota a povolená tolerance v Evropě? Můžete vysvětlit, jak jste určil přesnost měření, kterou v práci uvádíte? V závislosti na použitém A/D převodníku, na kolik desetinných míst musíte měření provádět? Jak si vysvětlujete protnutí křivek předpokládaného a měřeného napětí? Zohlednil jste úbytky napětí na diodách použitých v usměrňovači? Jak je propojeno použité Arduino se zbytkem zařízení? Po zodpovězení všech dotazů byla obhajoba celkově hodnocena jako dobrá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO