Geometrický plán pro změnu a rozdělení hranic pozemků v katastru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Témou tejto bakalárskej práce je vyhotovenie geometrického plánu pre zmenu a rozdelenie hraníc pozemkov. Záujmovou lokalitou je obec Sokolnice, v ktorej som zamerala aktuálny stav hraníc úseku miestnej komunikácie. Katastrálna mapa je v danom území vedená v digitálnej podobe. Prácu je možné rozdeliť na teoretickú a praktickú časť. Tá teoretická vysvetľuje základné geodetické pojmy vyskytujúce sa v práci, zaoberá sa všeobecne katastrom nehnuteľností, geometrickým plánom, jeho históriou a vyhotovovaním. Obsahom praktickej časti je popis tvorby geometrického plánu, ktorý bol spracovaný v geodetickom programe Groma.
The topic of this bachelor thesis is the creation of survey sketch for a change and division of estate boundaries. Locality of interest is the village Sokolnice, in which I have surveyed actual state of boundaries for part of local road. The cadastral map is digital in this area. The thesis can be divided to theoretical and practical part. The theoretical one explains the basic geodetic concepts occurred in thesis, concerns generally with real estate cadaster, survey sketch, its history and making. Content of the practical part is description of survey sketch, which was made in geodetic program Groma.
Description
Citation
DODULÍKOVÁ, D. Geometrický plán pro změnu a rozdělení hranic pozemků v katastru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Geodézie, kartografie a geoinformatika
Comittee
prof. Ing. Viliam Vatrt, DrSc. - předseda, Ing. Jiří Vondrák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Buday - tajemník, Ing. Marek Hořejš - člen, Ing. Josef Podstavek, Ph.D, - člen, Ing. Alena Berková - člen, Ing. Petr Pospíšil - člen, Ing. Dr. Pavel Špaček, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Studentka Dagmar Dodulíková seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Geometrický plán pro změnu a rozdělení hranic pozemků v katastru~ reagovala dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO