Geometrický plán pro změnu a rozdělení hranic pozemků v katastru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vyhotovením geometrického plánu pro rozdělení pozemku a vyznačení budov. Zájmová lokalita, ve které byl vyhotoven geometrický plán, se nachází v katastrálním území Brod nad Dyjí s již platnou digitální katastrální mapou. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. Teoretická část obsahuje stručnou historii katastru, popis novodobého katastru nemovitosti a všeobecné informace týkající se geometrického plánu. Praktická část je zaměřena především na popis postupu při vlastním vyhotovení geometrického plánu, doplněný o názorné ukázky z geodetického programu Groma, ve kterém proběhlo celé zpracování.
The bachelor thesis deals with the making of a geometric plan for land division and markings of buildings. The point of interest where the geometric plan was drawn up is located in the cadastral area of Brod nad Dyjí with an already valid digital cadastral map. The thesis is divided into two parts – a theoretical and a practical. The theoretical part contains a brief history of the cadastre, a description of the modern Land Registry and general information concerning the geometric plan. The practical part is focused mainly on the description of the actual procedure for making the geometric plan, along with illustrative examples from the geodetic Groma program, in which the entire process took place.
Description
Citation
DOHNALOVÁ, Š. Geometrický plán pro změnu a rozdělení hranic pozemků v katastru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie, kartografie a geoinformatika
Comittee
doc. Ing. Vlastimil Hanzl, CSc. - předseda, Ing. Radim Kratochvíl, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tomáš Volařík, Ph.D. - tajemník, Ing. Ladislav Bárta, Ph.D. - člen, Ing. Stanislav Šimek - člen, Ing. Milan Kuruc - člen, Ing. Karel Svoboda - člen, Ing. Sylva Beránková - člen,
Date of acceptance
Defence
Studentka Šárka Dohnalová seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Geometrický plán pro změnu a rozdělení hranic pozemků v katastru~ reagovala dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO