Obnova katastrálního operátu novým mapováním s digitálním zpracováním náčrtů v terénu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této práce je seznámit čtenáře s problematikou tvorby náčrtů při obnově katastrálního operátu novým mapováním v terénu na tabletu. Data v terénu byla zpracována pomocí programu MapOO, který byl v době mapování ve fázi testování. Součástí práce je popis veškerého plánování před samotným mapováním a také vyhodnocení časové náročnosti použití tabletu v terénu a následného zpracování dat na počítači. Tato práce může být přínosem a inspirací pro další katastrální území, která se budou zpracovávat touto metodou.
The aim of this work is to acquaint the reader with the problems of field sketching at renewal of cadastre documentation by new cadastral mapping on the tablet. Terrain data was processed using a program MapOO that was at the testing phase during mapping. Part of the work is a description of all planning before mapping itself and also assessing the time consuming use of the tablet in the field and subsequent data processing on a computer. This work can be an asset and inspiration for other cadastral territories that will be processed by this method.
Description
Citation
HANÁK, M. Obnova katastrálního operátu novým mapováním s digitálním zpracováním náčrtů v terénu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie, kartografie a geoinformatika
Comittee
doc. Ing. Vlastimil Hanzl, CSc. - předseda, Ing. Radim Kratochvíl, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tomáš Volařík, Ph.D. - tajemník, Ing. Ladislav Bárta, Ph.D. - člen, Ing. Stanislav Šimek - člen, Ing. Milan Kuruc - člen, Ing. Karel Svoboda - člen, Ing. Sylva Beránková - člen,
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student Marek Hanák seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Obnova katastrálního operátu novým mapováním s digitálním zpracováním náčrtů v terénu~ reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO