Dozorné orgány jaderné bezpečnosti ve světě a jejich význam

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zaobírá problematikou o jaderné bezpečnosti. V první části je uveden přehled mezinárodních organizací a sdružení, které svoji činnosti kontrolují veškeré předpisy týkající se jaderné bezpečnosti až po technický stav zařízení a systémů v jaderné elektrárně. V druhé části se práce věnuje technickému popisu významných zařízení a systémů v jaderné elektrárně u vybraných reaktorů z II. a III. generace. Poslední část je upřena vysvětlení konceptu ochrany do hloubky. Čtenář může získat přehled o jednotlivých úrovních v ochraně do hloubky a pozornost je také věnována metodám, které přispívají k hodnocení jaderné bezpečnosti.
This thesis deals with issues of nuclear safety. The first section provides an overview of international organizations and associations, which control via their activities all regulations concerning nuclear safety, the technical state of equipments and systems in nuclear power plants. The second part deals with technical description of important equipment and systems of the nuclear powerplants at chosen nuclear reactors of II. and III. generation. The last part explains the conception of nuclear safety deeply. The reader can gain a deep overview of the different levels of protection and attention is also paid to the methods that contribute to the evaluation of nuclear safety.
Description
Citation
DVOŘÁK, A. Dozorné orgány jaderné bezpečnosti ve světě a jejich význam [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetika, procesy a ekologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Martinec, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO