Přejezdy na železničních tratích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato práce řeší problematiku železničních přejezdů z hlediska interpretace veškeré dostupné legislativy. Snaží se zjistit, zdali se dostupné legislativní zdroje pro projektování železničních přejezdů shodují, a tedy na železničních přejezdech nemohou vyvstat nejasnosti, které by pro řidiče vozidel na pozemních komunikacích mohly působit zmatečně, a tudíž nést vinu na stále vysokém počtu dopravních nehod na železničních přejezdech. Danou problematiku jsem řešila pomocí analýzy všech dostupných legislativních zdrojů. Stanovila jsem si, u kterých kapitol považuji výskyt neshody za možný. Dále jsem vysledovala, které konkrétní legislativní zdroje se danou problematikou zabývají a ty jsem poté jednotlivě porovnala. Provedeným výzkumem jsem zjistila, že ve stávajících platných legislativních zdrojích, se v žádné ze zásadních otázek ohledně návrhu železničních přejezdů nesrovnalosti, které by nesly podíl na zmatení řidiče vozidla na pozemní komunikaci, nevyskytují.
This bachelor thesis is focused on the railway crossings problem from the point of meaning of all available legislation. In this work I tried to find out whether all available legislative resources for railway crossings design are identical in their interpretation, as ambiguity of these resources could confuse drivers of vehicles and lead to the big number of traffic accidents. To solve this problem I analyzed all available legislative resources. I determined the most important chapters which context might be interpreted in a different way. Furthermore, I investigated which specific legislative resources deal with the problem and then compared it individually. By completion of this work I figured out that the most important chapters of existing legislative resources don’t contain ambiguity in railway crossing design.
Description
Citation
NOVÁKOVÁ, A. Přejezdy na železničních tratích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Smutný, Ph.D. - předseda, Ing. Leopold Hudeček, Ph.D. - místopředseda, Ing. Erik Dušek - tajemník, Ing. Klaudie Novotná - člen, Ing. Richard Svoboda, Ph.D. - člen, Ing. Radim Wrana - člen, doc. Ing. Vladislav Horák, CSc. - člen,
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Studentka Anna-Marie Nováková seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Přejezdy na železničních tratích~ reagovala dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO