Konstrukce sportovní haly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této bakalářské práce je navrhnout a posoudit nosnou konstrukci dřevěné, víceúčelové sportovní haly. Lokalita navrhované konstrukce se nachází v městě Hodonín. Půdorysné rozměry konstrukce jsou 36 m x 55 m a výšky 10,8 m. Hlavními nosními prvkami jsou plnostěnné obloukové rámy z lepeného lamelového dřeva. Ze statického hlediska se jedná o dvojkloubovy rám. Konstrukci tvoří okrem lamelového dřeva taky rostlé dřevo , a ocelové spojovací prostředky. Stabilita v podélném směru je zajištěná vaznicemi z lepeného lamelového dřeva , a ocelovýma příčnýma ztužidlama. Spodní stavba konstrukce je řešená pomocí betonových patek do kterých je ukotvená. Štítove steny jsou z rostlého dřeva, tvořeny ze sloupků a paždíků.
The aim of this bachelor thesis is to design and assess the structural design of a timber multipurpose sport hall. The location of the proposed construction is located in Hodonín. The design of dimensions of the structure are 36 m x 55 m and a height of 10.8 m. The main beams are full-walled arch frames made of glued laminated wood. From a static point of view, this is a double-articular frame. The construction consists of a lumber of laminated wood, and steel fasteners. The stability in the longitudinal direction is secured by bonded laminated wood purging, and by steel transverse stiffeners. The bottom construction of the structure is solved by means of concrete feet into which it is anchored. The gages are made of grown wood, made up of columns and chils.
Description
Citation
BEDNÁR, M. Konstrukce sportovní haly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Josef Vičan, CSc. - předseda, prof. Ing. Marcela Karmazínová, CSc. - místopředseda, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - tajemník, Ing. Pavla Bukovská - tajemník, Ing. Vladimír Lederer - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Michal Štrba, Ph.D. - člen, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Student Michal Bednár seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Konstrukce sportovní haly~ reagoval dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO