Konstrukce víceúčelového zahradního domku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je návrh dřevěné nosné konstrukce multifunkčního zahradního domku. Domek má sloužit jako garáž v přízemí a jako herna pro děti v podkroví. Stavba je situována v obci Letohrad v Pardubickém kraji. Konstrukční systém je sloupková dřevostavba, která byla vymodelována jako prutová konstrukce ve 3D v programu CADKON+ 2017. Vnitřní síly byly stanoveny lineárním výpočtem v programu SCIA Engineer 18.1. Na tyto síly byly nadimenzovány nosné prvky konstrukce. Výsledky byly částečně ověřeny ručním výpočtem. Jako materiál bylo zvoleno rostlé dřevo jakostní třídy C24.
The subject of this bachelor’s thesis is a design of a timber structure of a multipurpose garden house. The ground floor of the house serves as a garage, the attic serves as a playroom for children. The building is located in Letohrad in Pardubice Region. Structural system is a timber framed structure which has been created as a spatial bar model in CADKON+ 2017 software. The internal forces have been calculated in SCIA Engineer 18.1 software using the linear static analysis. These forces have been used to design structural elements. Final results have been partially verified by hand calculations. Solid timber of C24 quality has been chosen as a proper material.
Description
Citation
HOFFMANNOVÁ, Z. Konstrukce víceúčelového zahradního domku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Josef Vičan, CSc. - předseda, prof. Ing. Marcela Karmazínová, CSc. - místopředseda, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - tajemník, Ing. Pavla Bukovská - tajemník, Ing. Vladimír Lederer - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Michal Štrba, Ph.D. - člen, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Studentka Zdislava Hoffmannová seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Konstrukce víceúčelového zahradního domku~ reagovala výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO