Návrh systému vytápění administrativní budovy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této bakalářské práce je návrh vytápění a ohřev teplé vody pro administrativní objekt v Ostravě. Objekt má čtyři nadzemní a jedno podzemní podlaží. V podzemním podlaží se nachází technické zázemí budovy, sklady a podzemní garáže, v nadzemních podlažích jsou administrativní prostory. Vytápění je řešeno jako teplovodní se sdílením tepla do prostoru pomocí deskových otopných těles a konvektorů, ohřev teplé vody je řešen akumulačním ohřívačem. Jako zdroj tepla slouží kaskádové plynové kotle. Celý objekt je nuceně větraný. Teoretická část bakalářské práce se zabývá technologií BIM.
The aim of this bachelor thesis is to design a proposal of space heating and water heating system for an administrative building in Ostrava. The building has four above-ground floors and an underground floor. In the underground floor are located technical building background, stocks and a parking. In the above-ground floors are administrative offices. The heating is solved as a water heating, with a distribution of the heat into the space using panel radiators and convectors. Water heating is solved by an accumulation heater. As a heating energy source serves a cascade gas boilers. We can find in the whole building a forced ventilation. The theoretical part of this thesis deals with the BIM technology.
Description
Citation
VÍTEK, L. Návrh systému vytápění administrativní budovy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Danica Košičanová, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Jan Moštěk - tajemník, Ing. Ondřej Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Jan Topič, Ph.D. - člen, Ing. Ervín Dohnálek - člen, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Student Lukáš Vítek seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Návrh systému vytápění administrativní budovy~ reagoval výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO